Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi 9: Sanayi, Yenilikçilik ve Altyapı kapsamında, gastronomi ve turizm sektöründe çalışan personel ve bireylere yönelik hazırlanmıştır. sektörün altyapıya, teknolojiye, yenilikçiliğe, sürdürülebilirliğe ve sanayi-turizm iş birliklerine ne ölçüde entegre olduğunu değerlendirmek ve farkındalık kazandırmak için oluşturulmuştur.
Katıldığı Kurum Veya Kuruluş ?
1. İş yerinizin altyapısı (ulaşım, elektrik, internet, su gibi) hizmet sunumuna yeterli mi?
2. İş yerinize ulaşım kolay mı?
3. Çalıştığınız kurum veya işletme, sürdürülebilir teknolojilere yatırım yapıyor mu (yenilenebilir enerji, akıllı cihazlar, düşük karbon teknolojileri vb.)?
4. İş yerinizde teknoloji destekli hizmetler (çevrimiçi rezervasyon, dijital menü, QR kod, otomasyon vb.) kullanılıyor mu?
5. İşletmeniz küçük ölçekli mi ve herhangi bir finansal destek (hibe, kredi vb.) alabiliyor musunuz?
6. İşletmenizde yenilikçilik (menüde yerel ürünler, yeni tatlar, sunum teknikleri vb.) teşvik ediliyor mu?
7. İş yeriniz Ar-Ge (araştırma-geliştirme) çalışmalarına yatırım yapıyor mu?
8. Çalıştığınız bölgede gastronomi-turizm sektörüne özel sanayi veya üretim iş birlikleri (örneğin yerel üreticilerle tedarik zinciri) bulunuyor mu?
9. İşletmeniz bilgi ve iletişim teknolojilerine (internet, mobil ödeme, dijital pazarlama) ne düzeyde entegredir?
10. Sizce gastronomi ve turizm sektöründe teknolojiye yatırım artırılırsa hizmet kalitesi artar mı?
*Sitemizde bulunan testler tıbbi bir tavsiye içermez ve tanı koymaz. Hastalık tanısını yalnızca psikiyatri hekimleri koyabilir.