Test Sistemi

12 SORUMLU ÜRETİM VE TÜKETİM

12 SORUMLU ÜRETİM VE TÜKETİM

“Sorumlu Üretim ve Tüketim” başlığı (Hedef 12 — Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları) kapsamında özellikle gastronomi, turizm ve hizmet sektöründe çalışan memur ve bireyler için hazırlanmış 10 adet çoktan seçmeli soru

Adınız Soyadınız ?
Katıldığı Kurum Veya Kuruluş ?
Mesleğiniz ?
Yaşınız ?
Cinsiyetiniz ?
Medeni Durum ?
Eğitim Durumu ?
1. Sürdürülebilir üretim ve tüketim kalıplarının sağlanmasının temel amacı aşağıdakilerden hangisidir?
2. Gastronomi sektöründe doğal kaynakların sürdürülebilir yönetimi neden önemlidir?
3. Gıda atıklarının azaltılması turizm işletmeleri için neyi sağlar
4. Restoranlarda kullanılan kimyasalların çevreye zarar vermeden yönetilmesi neyi hedefler?
5. Geri dönüşüm ve tekrar kullanım uygulamaları gastronomi sektöründe aşağıdakilerden hangisine katkı sağlar?
6. Şirketlerin sürdürülebilirlik raporları hazırlaması neden önemlidir?
7. Sürdürülebilir kamu ihaleleri özellikle turizm ve hizmet sektöründe nasıl bir etki yaratır?
8. Çalışanların sürdürülebilir üretim ve tüketim konusundaki farkındalığı, sektör açısından neden önemlidir?
9. Sürdürülebilir turizm stratejileri aşağıdakilerden hangisini sağlar
10. Fosil yakıt teşviklerinin azaltılması ve çevreci uygulamaların yaygınlaşması neden önemlidir?
*Sitemizde bulunan testler tıbbi bir tavsiye içermez ve tanı koymaz. Hastalık tanısını yalnızca psikiyatri hekimleri koyabilir.