Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri (SKH) 1: Yoksulluğa Son başlığı altında, özellikle gastronomi alanında kendini geliştirmek isteyen resmi kurum veya şahıslara yönelik, çoktan seçmeli ve cevaplı 10 soru. Sorular; farkındalık yaratmak, sürdürülebilirlik bilincini artırmak ve politikaları doğru yönlendirebilmek amacıyla hazırlanmıştır.
Katıldığı Kurum Veya Kuruluş ?
1. Aşırı yoksulluk hangi gelir düzeyiyle tanımlanmaktadır?
2. 2030 yılına kadar aşırı yoksulluğun hangi düzeye indirilmesi hedeflenmektedir?
3. Aşağıdakilerden hangisi, yoksullukla mücadelede sosyal koruma sistemlerinin koruma sağlamayı hedeflediği gruplardan biri DEĞİLDİR?
4. Gastronomi sektöründe çalışan kırılgan grupların sosyal korumaya erişimi için en önemli adım nedir?
5. Aşağıdakilerden hangisi yoksulluğun çok boyutlu tanımında yer almaz?
6. Gastronomi alanında mikrofinans desteği, aşağıdakilerden hangisine doğrudan katkı sağlar?
7. Toprağa erişim hakkı hangi sürdürülebilir kalkınma hedefinin parçasıdır?
8. Afetlerden etkilenmenin ölçümünde kullanılan göstergelerden biri aşağıdakilerden hangisidir?
9. Yoksullara özel geliştirilen politikaların en önemli özelliği nedir?
10. Aşağıdakilerden hangisi, gastronomi eğitimi yoluyla yoksulluğun azaltılmasına katkı sağlayacak bir faaliyettir?
*Sitemizde bulunan testler tıbbi bir tavsiye içermez ve tanı koymaz. Hastalık tanısını yalnızca psikiyatri hekimleri koyabilir.