Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri 2: Açlığa Son kapsamında, özellikle gastronomi ve turizm hizmet sektöründe çalışan kurum personelleri ve bireyler için hazırlanmış cevaplı 10 çoktan seçmeli farkındalık ve bilgi sorusu yer almaktadır. Sorular, gıda güvenliği, sürdürülebilir tarım, yetersiz beslenme ve sektörel farkındalık temellidir.
Katıldığı kurum veya kuruluş
1. “Açlığa Son” hedefi kapsamında, 2030 yılına kadar temel amaç nedir?
2. Aşağıdakilerden hangisi yetersiz beslenmenin en yaygın biçimlerinden biridir?
3. Gastronomi ve turizm alanında çalışan biri olarak, çocuklarda büyüme geriliğini önlemek için hangi uygulama en etkili olur?
4. Sürdürülebilir tarım uygulamaları aşağıdakilerden hangisini sağlamayı hedefler?
5. Aşağıdakilerden hangisi gıda güvensizliğinin bir göstergesidir?
6. Gastronomi turizminde sürdürülebilirlik için aşağıdakilerden hangisi teşvik edilmelidir?
7. Aşağıdakilerden hangisi genetik çeşitliliğin korunmasına yönelik bir uygulamadır?
8. Gıda fiyatlarındaki aşırı dalgalanmayı azaltmak neden önemlidir?
9. Turizm sektöründe açık büfelerin sürdürülebilirliğe katkısı olması için ne yapılmalıdır?
10. Aşağıdaki uygulamalardan hangisi küçük ölçekli gıda üreticilerinin desteklenmesine yardımcı olur?
*Sitemizde bulunan testler tıbbi bir tavsiye içermez ve tanı koymaz. Hastalık tanısını yalnızca psikiyatri hekimleri koyabilir.