Test Sistemi

3 SAĞLIKLI VE KALİTELİ YAŞAM

3 SAĞLIKLI VE KALİTELİ YAŞAM

Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri 3: Sağlık ve Kaliteli Yaşam kapsamında, gastronomi ve turizm sektöründe çalışan personel ve bireylere yönelik, farkındalığı artırmak amacıyla hazırlanmış cevaplı 10 çoktan seçmeli soru. Bu sorular; çalışan sağlığı, hijyen, beslenme, bulaşıcı hastalıklar ve iş güvenliği gibi konulara dikkat çekmektedir.

Adınız Soyadınız ?
Katıldığı Kurum Veya Kuruluş ?
Mesleğiniz ?
Yaşınız ?
Cinsiyetiniz ?
Medeni Durum
Eğitim Durumu ?
1. Gastronomi ve turizm alanlarında çalışanlar için sağlıklı yaşamın en temel yapı taşı aşağıdakilerden hangisidir?
2. Turizm sektöründe çalışan personelin bulaşıcı hastalıklardan korunmasında en etkili yöntem aşağıdakilerden hangisidir?
3. Aşağıdakilerden hangisi meslek hastalığı olarak sağlık ve kaliteli yaşamı tehdit edebilir?
4. Turizm sektöründe sağlığa zararlı alışkanlıkların başında hangisi gelir?
5. Aşağıdakilerden hangisi gıda sektöründe çalışanların zihinsel sağlığını olumlu yönde etkileyebilir?
6. Gıda güvenliği açısından çalışanların mutlaka bilmesi gereken konu aşağıdakilerden hangisidir?
7. Sürdürülebilir sağlık hedeflerine ulaşmak için aşağıdakilerden hangisi işletmelerde teşvik edilmelidir?
8. Aşağıdaki uygulamalardan hangisi personel arasında bulaşıcı hastalıkların yayılmasını önlemeye yardımcı olur?
9. Gastronomi sektöründe sağlığa zararlı kimyasallara maruz kalmayı önlemek için ne yapılmalıdır?
10. Gastronomi ve turizm sektörlerinde çalışanların sağlığı için aşağıdakilerden hangisi uygulanmalıdır?
*Sitemizde bulunan testler tıbbi bir tavsiye içermez ve tanı koymaz. Hastalık tanısını yalnızca psikiyatri hekimleri koyabilir.