Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi 6: Temiz Su ve Sanitasyon kapsamında, gastronomi ve turizm hizmet sektöründe çalışan kurum personelleri ve bireylere yöneltilebilecek 10 soru ve cevapları. Bu sorular sektördeki su kullanımı, hijyen, atık su yönetimi ve su kaynaklarının korunması gibi konularda farkındalık yaratmayı ve mevcut uygulamaları değerlendirmeyi amaçlamaktadır.
Katıldığı Kurum Veya Kuruluş ?
1. İş yerinizde kullanılan içme suyu kaynağı güvenilir ve denetimli midir?
2. Tesiste çalışan personelin el yıkama olanakları yeterli ve hijyenik midir?
3. İş yerinizde atık su (lavabo, tuvalet vb.) arıtılmadan doğrudan çevreye mi bırakılıyor?
4. Tesiste gri su (lavabo/duş gibi atık sular) geri dönüştürülerek yeniden kullanılıyor mu?
5. Tesiste su kullanımı izleniyor ve su tüketimi azaltılmaya çalışılıyor mu?
6. Tesiste su tasarrufuna yönelik hangi uygulamalar mevcut?
7. Tuvalet ve mutfak alanlarında hijyen ve sanitasyon prosedürleri uygulanıyor mu?
8. Suyun aşırı tüketimini azaltmak için personel eğitimi veriliyor mu?
9. Çalıştığınız tesiste su kaynaklarını korumaya yönelik projeler veya iş birlikleri var mı?
10. Gastronomi veya turizm alanında sürdürülebilir su yönetimi neden önemlidir?
*Sitemizde bulunan testler tıbbi bir tavsiye içermez ve tanı koymaz. Hastalık tanısını yalnızca psikiyatri hekimleri koyabilir.