Test Sistemi

7 ERİŞİLEBİLİR VE TEMİZ ENERJİ

7 ERİŞİLEBİLİR VE TEMİZ ENERJİ

Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi 7: Erişilebilir ve Temiz Enerji çerçevesinde, gastronomi ve turizm hizmet sektöründe çalışan personellere ve kurum yetkililerine sorulabilecek 10 soru ve önerilen cevaplarıyla birlikte bir anket önerisi.

Adınız Soyadınız ?
Katıldığı Kurum Veya Kuruluş ?
Mesleğiniz ?
Yaşınız ?
Cinsiyetiniz ?
Medeni Durum ?
Eğitim Durumu ?
1. İş yerinizde elektrik altyapısı kesintisiz ve güvenilir mi?
2. Aydınlatma ve ısıtma/soğutma sistemlerinde enerji verimliliği sağlayan çözümler kullanılıyor mu?
3. Kurumda yenilenebilir enerji kaynakları (güneş paneli, rüzgar türbini vb.) kullanılıyor mu?
4. Yemek pişirme, ısıtma ve temizlik işlemlerinde kullanılan yakıt türü nedir?
5. Çalıştığınız tesiste enerji tasarrufu hakkında çalışanlara eğitim veriliyor mu?
6. Enerji tüketimi işletmede takip ediliyor ve analiz ediliyor mu?
7. Tesiste kullanılan ekipmanlar (buzdolabı, fırın, klima vb.) enerji tasarruflu mu (A+++ gibi)?
8. Enerji verimliliğini artırmak için aşağıdakilerden hangileri uygulanıyor?
9. Enerji ile ilgili alınan önlemler misafirlere veya müşterilere bildiriliyor mu?
10. İşletmenizde enerji ile ilgili alınan önlemlerin çevreye olan etkisi nasıl değerlendiriliyor?
*Sitemizde bulunan testler tıbbi bir tavsiye içermez ve tanı koymaz. Hastalık tanısını yalnızca psikiyatri hekimleri koyabilir.