Test Sistemi

Gastronomi şehri olma Öncesi Stratejik Değerlendirme, Katılımcı Planlama Yaklaşım Ve Potansiyel Öncesi Hazırlık

Gastronomi şehri olma Öncesi Stratejik Değerlendirme, Katılımcı Planlama Yaklaşım Ve Potansiyel Öncesi Hazırlık

 

Kültürel Miras ve Kimlik Değeri
Yöresel Yemekler ve Tarifler: Somut olmayan kültürel miras kapsamında tanınmış veya halk belleğinde yaşayan yemekler.
Yörenize ait tüm yöresel yemeklerin sadece adlarını eksiksiz yazınız.
Tüm yöresel yemeklerin sırasıyla Adlarını, Malzemelerini, Gramajlarını, Yemeğin yapılışını tarif ediniz.
Bu yemeği yapan yerel işlet me var mı ? varsa adres ve telefon detaylı yazınız.
Bu yemeği yapan yerel vatandaş var mı ? varsa adres ve telefon detaylı yazınız.
Coğrafi İşaretli Ürünler : Tescillenmiş ürünler, üretim devamlılığı, farkındalık düzeyi.
Coğrafi işaretli ürün var mı ?
Coğrafi işaretli ürünlerinizin sırasıyla adını , coğrafi işaret türünü (Mahreç İşareti ? menşe adı ? geleneklsel ürün ?) tescil numarası, tarihini ve kimin tarafından tescil ettirildiği bilgilerini giriniz
Gastronomik Etkinlikler: Festival, sempozyum, tanıtım günleri, geleneksel kutlamalarda gastronominin yeri.
festival ve etkinliklerin sonuçları ve çıktıları hakkında basit bilgiler giriniz.
Festival veya sempozyum veya diğer etkinlik adı , Yapıldığı yılları ve diğer bilgileri giriniz.
Gastronomi Müzeleri ve Arşivleri : Şehrin belleğini taşıyan kurumsal yapılar.
Müzelerin adı , adresleri ve yetkilileri bilgilerini giriniz.
Müzelerinizin Son 3 yıllık ziyarteçi sayılarını yazınız
Yerel veya geleneksel mutfak araç gereçleri var mı ? Basitçe anlatınız
Yemek Pişirme Teknikleri ve Ekipmanlar : Geleneksel tekniklerin korunması, yerel mutfak araç gereçlerinin kullanımı.
Eski araç gereç ve mutfak malzemeleri koleksiyonerleri var mı ?
koleksiyoner varsa adını soyadını ve telefonbilgilerini yazınız
• Kültürel Çeşitlilik: Etnik yapı, göçmen mutfak etkileri.
Etnik yapı, göçmen mutfak etkileri üzerine yemek var mı ?
Etnik yapı, göçmen mutfak etkileri içeren yemek adlarını yazınız
Halktan Etnik yapı, göçmen mutfak etkileri üzerine Çalışma yapan var mı ?
Göç ve göç yemekleri üzerine çalışan araştırma yapan akademisyen var mı ?
Etnik yapı, göçmen mutfak etkileri üzerine çalışma yapan vars ad soyad ve telefon bilgilerini paylaşınız.
Sosyo-Ekonomik Uygunluk ve Paydaş Katılımı
Halkın gastronomik olgulara ve gastronomi şehri fikrine katılma düzeyi ölçüldü mü ?
Halkın gastronomikleşme ve gastronomi şehri olma konusunda bilgilendirildi mi ?
Esnaf gastronomik olgulara ve gastronomi şehri fikrine katılma düzeyi ölçüldü mü ?
Esnafın gastronomikleşme ve gastronomi şehri olma konusunda bilgilendirildi mi ?
Kadın Kooperatifleri ve Yerel Üreticiler: Katılım oranı nedir?
Kadın Kooperatifleri ve Yerel Üreticiler Görünürlük nedir?
Kadın Kooperatifleri ve Yerel Üreticiler Ürün kalitesi nedir?
Yerel Pazarlar: Geleneksel ve organik pazarların varlığı ve sürdürülebilirliği.
Yerel Pazarlar: Geleneksel ve organik pazarların varlığı ve sürdürülebilirliği için Özelikle alınacak yerel , yöresel ürünler varmıdır?
Geleneksel ve organik Pazar ekel+ Pazar adı ? Pazar adresi ? Pazar kurulduğu tarihler? Özelikle alınacak yerel , yöresel ürünler varsa belirtiniz adını yaz
Tanınmış Şefler, Dernekler ve Kurumlar: Gastronominin yerel düzeyde temsili
yerel aşçıların verebileceği yerel ve yöresel tarifler var mı ? sırasıyla yemeğin adı, malzemeleri ve yapılışını giriniz.
Tanınmış ,yerel şefler var mı ? iş yeri sahibi mi ? profesyonel çalışan mı ? işaretleyiniz, sırasıyla ad soyad varsa mezuniyet durumu, iletişim bilgisi giriniz
Gastronomi şehri olma potansiyeli ile ilgili çalışmalar yapan ve yapabilecek dernekler ve kurumların adlarını , adreslerini ve iletişim bilgilerini giriniz.
C.
C. GASTRONOMİ TEMELLİ SÜRDÜRÜLEBİLİR ŞEHİR PLANLAMASINDA KATILIMCI / PAYDAŞ YÖNETİŞİM MODELİ KURUL VE KOMİTE TABANLI UYGULAMA
Uzmanlıkları bir araya getirmek: Teknik, sosyal, kültürel ve ekonomik bilgi birikimini entegre etmek için.
Teknik, sosyal, kültürel ve ekonomik bilgi birikimini entegre etmek için. Uzmanlar bir araya getirildiği bir komisyon kuruldu mu ?
uzmanlar varsa Ad Soyad, mezuniyet bilgisi, işletme sahibi veya profesyonel çalışan, Adres ve Telefon bilgisi giriniz.
Gönüllü katılımcı için 1 ay önceden duyuruya çıkıldı mı?
Gazetelerde , radyoda sosyal medyada katılımcı şeffaflığını sağlamak için duyuru yapıldı mı ?
Uygulama sürecinde koordinasyon sağlamak: Yetki ve sorumlulukların paylaşılması, iş bölümünün yapılması için yetki , sorumluluk ve iş bölümü yapıldı mı ?
Nasıl Kurulmalı? (Temel Yapı ve İşleyiş Kriterleri) Temsiliyet Esasıyla
Yerel yönetim temsilcileri (belediye, valilik) Katılımcı Ad - Soyad, Görev, Temsil ettiği kurum bilgisi giriniz.
Akademisyenler ve uzmanlardan Katılımcı Ad - Soyad, Görev, Temsil ettiği kurum bilgisi giriniz.
Sivil toplum kuruluşları ve dernekler Katılımcı Ad - Soyad, Görev, Temsil ettiği kurum bilgisi giriniz.
Esnaf ve girişimci temsilcileri Ad - Soyad, Görev, Temsil ettiği kurum bilgisi giriniz.
Kadınlar, gençler, engelli bireyler gibi özel gruplar Ad - Soyad, Görev, Temsil ettiği kurum bilgisi giriniz.
Yerel halk temsilcileri (muhtar, kanaat önderi vb.) Ad - Soyad, Görev, Temsil ettiği kurum bilgisi giriniz.
Komite ve Çalışma Grupları belirlendi mi?
Kaç ad komite ve çal. grubu kuruldu sayı yazınız?
Komite yada çalışma grubu adı yazınız?
Komite kimlerden oluşuyor? görev alanların Ad ve Soyadlarını , görevlerini belirtiniz.
Komite ve Çalışma Gruplarının Ayrışmaması, yapacakları işi ve planı , görevleri bilmesi adına bir yol haritası belirlendi mi?
Kriterler Nasıl Belirlenmeli? (Katılım, Temsil, Nitelik) Denge ve çeşitlilik gözetilmeli: Sadece uzmanlara değil, sahadaki deneyim sahibi aktörlere de yer verilmeli.
Komite ve çalışma grupları belirlenmesinde Katılım, Temsil, Nitelik hususunda Denge ve çeşitlilik gözetildi mi ?
Komite ve çalışma grupları belirlenmesinde Katılım, Temsil,Nitelik hususunda Eşit temsil ilkesi gözetildi mi ?
Komite ve çalışma grupları belirlenmesinde Katılım, Temsil, Nitelik hususunda Yetkinlik esas alınmalı ilkesi gözetildi mi ?
Komite ve çalışma grupları belirlenmesinde Katılım, Temsil, Nitelik hususunda Döngüsel yapı olmalı ilkesi gözetilerek planlama yapıldı mı ?
D.
D. YERELDEN KÜRESELE GASTRONOMİ EĞİTİMİ: DİSİPLİNLERARASI VE KAPSAYICI YAKLAŞIM
Örgün, Yaygın Ve Kollejyal Eğitim
Eğitim Müfredatları Nasıl Oluşturulmalı?
Eğitim kurumlarının Ortaokullar ve liseler için Gastronomi için rolleri nelerdir?
Bölgede gastronomi ve aşçılık ile ilgili eğitim veren ortaokul , lise var mı ? okul adı, kapasitesi, adresi, iletişim bilgileri, mezun sayılarını belirtiniz.
Bölgede gastronomi ve aşçılık ile ilgili eğitim veren 2-4 yıllık üniversite var mı ? üniversite adı, bölüm adı, kapasitesi, adresi, iletişim bilgileri, mezun sayılarını belirtiniz.
Bölgede gastronomi ve aşçılık ile ilgili eğitim veren Halk Eğitim Merkezleri ve Sürekli Eğitim Merkezleri var mı ?verilen eğitim adları, kapasitesi, adresi, iletişim bilgileri, mezun sayılarını belirtiniz.
Bölgede gastronomi ve aşçılık ile ilgili eğitim veren Gastronomi Liseleri var mı ? kapasitesi, adresi, iletişim bilgileri, mezun sayılarını belirtiniz.
Üniversite (aşçılık) mezunlarına ulaşılabiliniyor mu?
Üniversite 4 yıllık gastronomi mezunu sayısı yazınız?
Üniversite (gastronomi) mezunlara ulaşılabiliniyor mu ?
Halk Eğitim Merkezlerinde son 3 yıl içinde eğitim verilen eğitimleri ekleyiniz
Halk eğitim merkezi / sürekli eğitim merkezi / varsa diğer kurumlar tarafından verilen eğitimlerin sayısını yazınız
Bölgede gastronomi lisesi var mı ?
Eğitim İçeriği ve Yapı - Müfredat Zenginliği
Gastronmi ve aşçılık eğitimi veren ortaokul, lise, üniversite, halkeğitim merkezleri, sürekli eğitim merkezleri ve tüm resmi , özel eğitimler veren kurumlar dahil Eğitim müfredatı zenginliği adına özel , özgün yöntemler uyguluyorlar mı?
Eğitim müfredatı zenginliği adına müfredatlar İklim dostu mutfak ve sıfır atık uygulamaları , sürdürülebilir üretimler ve mutfaklar , mutfak çalışanlarında cinsiyet eşitliği gibi ders başlıkları içeriyor mu?
Uygulamalı Eğitim
• Donanımlı mutfak laboratuvarları, gıda analiz odaları, deneysel mutfaklar bulunmalı. • Öğrenciler haftalık düzenli olarak uygulama yapmalı. Yerel restoranlarda ve otellerde staj zorunlu olmalı.
Gastronmi ve aşçılık eğitimi veren ortaokul, lise, üniversite, halkeğitim merkezleri, sürekli eğitim merkezleri ve tüm resmi , özel eğitimler veren kurumlar dahil Eğitim müfredatı zenginliği adına uygulama mutfakları var mı?
Eğitim müfredatı zenginliği adına uygulama mutfakları yeterli mi?
Kültürel ve Yerel Bağlam
• Okul müfredatı, yerel mutfak kültürünü (örneğin Edirne mutfağı) koruma ve tanıtma misyonu taşımalı. • Coğrafi işaretli ürünlerle çalışmalar yapılmalı.
Kültürel ve Yerel Bağlamda yerel ve yöresel , bölgesel mutfak ve mutfak kültürünü uygulamalar dahil öğretebilmek adına müfredatında ders olarak bulunduruyor ve öğretiyor mu ?
Ders uygulamalarında yerel , yöresel ürün , coğrafi işaretli ürünlerin kullanımı ve teknikleri gösteriliyor mu ?
E.
E. GASTRONOMİ ŞEHRİ OLMA YOLUNDA DESTİNASYON PAZARLAMASI
Bu yol haritası; gastronomi markalaşması, etkin medya kullanımı, katılımcı tanıtım stratejileri ve sürdürülebilir pazarlama gibi unsurlar aracılığıyla bir destinasyonun marka değerini nasıl artırabileceğini sistematik şekilde açıklar.
Destinasyon Pazarlamasına Planlaması adı altında bölgenin gastronomik varlıkları, turist profili, mevcut marka algısı için durum analizi yapıldı mı? basitçe bilgi veriniz
Hedef Kitle Tanımı: Yurt içi/yurt dışı gastronomi turistleri, gurmeler, sosyal medya etkileyicileri, araştırmacılar vb. için hedef kitle belirlendi mi ? basitçe bilgi veriniz.
Amaç ve Strateji Belirleme: Gastronomi yoluyla destinasyon imajını güçlendirmek, özgün tatları uluslararasılaştırmak için amaç ve strateji belirlendi mi ? Basitçe bilgi veriniz
Reklam kampanyası planlaması yapıldı mı ? Basitçe bilgi veriniz
“Tarihten Tabağa Edirne” gibi gelenek, tat ve tarih temalı tanıtımlar tematik kampanyalar yapılıyor mu ? Basitçe bilgi veriniz
Belirlenmiş mecralarda tanıtım ,reklam ,kampanyalar var mı ? Basitçe bilgi veriniz
İçerik üretimi adına kurumlar tarafından yapılmış Şef röportajları, kısa belgeseller, yerel tarif videolar var mı ?Basitçe bilgi veriniz
Mevsimsel etkinliklere, festival tarihlerine göre yaygınlaştırma yapabilmek için Reklam kampanyası takvimi yapıldı mı ?Basitçe bilgi veriniz
Markalaştırılmış yerel ürünler var mı ? Basitçe bilgi veriniz
Markalaştırılmış yerel ürünlerin hikayesi var mı? Basitçe bilgi veriniz
Markalaştırılabilecek fakat daha çalışılmamış ürünler var mı ? Basitçe bilgi veriniz.
Markalaştırılabilecek fakat daha çalışılmamış ürünlerin hikayesi varmı?Basitçe bilgi veriniz.
Şefleriyle ve yaptığı davranışlarıyla bölgeye ve gastronomiye katkısı olan şef, aşçı, işletmeci, işletme, kurum var mı ? adını soyadını iletişim bilgilerini basitçe hikayesini anlatınız.
Gastronomik ve turistik ürünlerde hikayeleşmiş , hikayeleştirilmiş ürünler var mı ? Basitçe bilgi veriniz
Gastronomik ve turistik ürünlerde hikayeleşmiş ,hikayeleştirilmiş ürünlerin hikayesi varmı? Basitçe bilgi veriniz
Şefleriyle ve yaptığı davranışlarıyla bölgeye ve gastronomiye katkısı olan şef, aşçı, işletmeci, işletme, kurumların hikayesi varmı? Basitçe bilgi veriniz
Gastronomik ve turistik ürünlerde hikayeleştirilebilecek fakat daha çalışılmamış ürünler var mı ?Basitçe bilgi veriniz
Dijitalleşme,tanıtım faaliyetleri ve stratejileri belirleme , uygulama konusunda kurumsal çalışmalar yapılıyor mu ?
Dijitalleşme,tanıtım faaliyetleri ve stratejileri belirleme , uygulama konusunda çalışılan kurum ve kuruluşlar var mı ?
Gastronomik Kaynak Envanteri: Yerel pazarlar var mı ?
Gastronomi Pazarlaması: Kaynakların Tanıtımı ve Yaygınlaştırılması adı altında kadın kooperatifleri var mı ? yerel pazar ve kooperatiflerin Adlarını, Adreslerini, iletişim bilgilerini girer misiniz.
Gastronomi Pazarlaması: Kaynakların Tanıtımı ve Yaygınlaştırılması adı altında kadın kooperatifin ürettiği ürünler nelerdir?
Gastronomi Pazarlaması: Kaynakların Tanıtımı ve Yaygınlaştırılması adı altında kadın kooperatifin gelir düzeyi nedir ?
Gastronomi Pazarlaması: Kaynakların Tanıtımı ve Yaygınlaştırılması adı altında kadın kooperatifin katılım düzeyi nedir ?
Gastronomi Pazarlaması: Kaynakların Tanıtımı ve Yaygınlaştırılması adı altında kadın kooperatifin kalite düzeyi nedir ?
Mutfak mirası konusunda varlıkların durumunu belirleyiniz
Ciğer Festivali, Tohum Takas Şenlikleri, Sokak Lezzetleri Günleri gibi aktiviteler gibi Etkinlik Bazlı Tanıtımlar yapılıyor mu ?
Ciğer Festivali, Tohum Takas Şenlikleri, Sokak Lezzetleri Günleri gibi aktiviteler gibi Etkinlik Bazlı Tanıtımlarda neler yapılıyor?
“Tarihi Çarşıdan Sofraya” temalı gastronomi yürüyüşleri, mutfak atölyeleri. temalı gastronomi yürüyüşleri, mutfak atölyeleri gibi Kültürel Turlar yapılıyor mu ?Basitçe bilgi veriniz.
''Tarihi Çarşıdan Sofraya” temalı gastronomi yürüyüşleri, mutfak atölyeleri. temalı gastronomi yürüyüşleri, mutfak atölyeleri gibi Kültürel Turlar da neler yapılıyor? Basitçe bilgi veriniz.
Yabancı dillerde gastronomi rehber kitapçıkları, yemek tarihi broşürleri gibi Basılı ve Dijital Yayınlar var mı ?
Yabancı dillerde gastronomi rehber kitapçıkları, yemek tarihi broşürleri gibi Basılı ve Dijital Yayınları hangileri? yayın adı, yayın türü basit içerik belirtirmisiniz.
Yerel Lezzet Tadımı ve Tüketim Odaklı Deneyimleri için Yöresel restoranlarda, lokantalarda ya da sokak lezzeti duraklarında bölgeye özgü yemeklerin tadılması için Yerel Lezzet Tadımı yaptırılıyor mu ?
Yerel Lezzet Tadımı ve Tüketim Odaklı Deneyimleri için Rehber eşliğinde organize edilen yürüyüş rotalarında sokak yemeklerinin keşfedilmesi için Sokak Lezzet Turları yapılıyor mu ?
Gastronomi alanında çalışan rehberleriniz var mı ?
Gastronomi alanında çalışan rehberleriniz kaç kişi var?
F.
F.GASTRONOMİ DENEYİMLERİ: YEREL KÜLTÜRÜ TAT ALMA VE AKTİF KATILIM YOLUYLA TURİSTİK ZENGİNLEŞME
Gastronomi deneyimleri, bir destinasyonun kültürel kimliğini ziyaretçilere doğrudan yansıtan, duyusal ve sosyal olarak yoğun etkileşim sağlayan deneyim türleridir. Bu deneyimler, sadece yiyecek tüketimiyle sınırlı kalmaz; aynı zamanda üretim sürecine katı
Yerel Lezzet Tadımı ve Tüketim Odaklı Deneyimleri için Yöresel ürünlerle hazırlanan özel menülerin, şefin anlatımı eşliğinde deneyimlenmesi gibi Şef Masası Deneyimi gibi etkinlikler var mı ?
Yerel Lezzet Tadımı ve Tüketim Odaklı Deneyimleri için Yerel üretim reçel, baharat, zeytinyağı, kuru meyve gibi özgün tatların satın alınması gibi Gastronomik Hediyelikler Edinme imkanları var mı ?
Yerel Lezzet Tadımı ve Tüketim Odaklı Deneyimleri için Yerel üretim reçel, baharat, zeytinyağı, kuru meyve gibi özgün tatların satın alınması gibi Gastronomik Hediye adları nelerdir?
Yerel Lezzet Tadımı ve Tüketim Odaklı Deneyimleri için Yerel üretim reçel, baharat, zeytinyağı, kuru meyve gibi özgün tatların satın alınması gibi Gastronomik Hediyelikleri üretici/firma/şahıs adını yazınız
Üretim Sürecine Katılım ve Tarımsal Kökenli Deneyimler için Ürünlerin doğadan sofraya yolculuğunun izlenebildiği alan gezileri gibi Bağ, Bahçe ve Zeytinlik Turları var mı ?
Tur veya rota hakkında bilgi veriniz yazınız?
Tur düzenleyen adı soyadı ve iletişim yazınız ?
Üretim Sürecine Katılım ve Tarımsal Kökenli Deneyimler için Zeytinyağı, bal, reçel, yoğurt gibi geleneksel ürünlerin üretim süreçlerine katılım gibi Gastronomik Ürün Atölyeleri var mı ?
Gastronomik Ürün Atölyeleri hakkında bilgi veriniz
Üretim Sürecine Katılım ve Tarımsal Kökenli Deneyimler için Katılımcıların yerli tohumlarla üretimi gözlemlediği veya katıldığı uygulamalar gibi Sürdürülebilir Tohum ve Tarım Deneyimi yaşatılıyor mu ?
Sürdürülebilir Tohum ve Tarım Deneyimi hakkında bilgi veriniz
Eğitsel ve Katılımcı Deneyimleri için Ziyaretçilerin yerel halkla birlikte geleneksel tarifleri öğrendiği, pişirdiği interaktif etkinlikler gibi Yemek Atölyeleri düzenleniyor mu ?
Eğitsel ve Katılımcı Deneyimleri için Profesyonel ya da amatör katılımcılara yönelik, yerel tariflerin ve pişirme tekniklerinin öğretildiği kurslar gibi Mutfak Eğitimleri yapılıyor mu ?
Eğitsel ve Katılımcı Deneyimleri için Halk eğitim merkezleri ve üniversiteler aracılığıyla yerel mutfak kültürünün eğitime taşınması gibi Halk Eğitim & Sürekli Eğitim Entegrasyonu planlan mış mı ?
Kültürel, Sanatsal ve Festival Bazlı Deneyimler için son 3 yıl Bölgesel yemek yarışmaları, tadım stantları, kültürel sunumlar ve mutfak gösterilerinden oluşan organizasyonları, Gastronomi Festivalleri var mı ?
Gastronomi Festivalleri için etkinlik türleri nelerdir?
Kültürel, Sanatsal ve Festival Bazlı Deneyimler için Yöresel mutfak mirasının sergilendiği, deneyimsel sergi alanları (örneğin: Edirne Mis Meyve Sabunu Evi gibi) Gastronomi Müzeleri veya Evleri mevcut mu ?
Kadın kooperatifi ürettiği ürün kalite düzeyi nedir
Kültürel, Sanatsal ve Festival Bazlı Deneyimler için Düğün yemekleri, dini bayram yemekleri, hasat şenlikleri gibi geleneksel organizasyonlarda gastronominin rolü gibi Mutfak Kültürüne Özgü Törenler var mı ?
Kültürel, Sanatsal ve Festival Bazlı Deneyimler için Tarihi tariflerin dramatize edilerek sunulduğu, kültürel öykülerin yemekle harmanlandığı deneyimler gibi Gastronomi Tiyatrosu / Hikâyeleştirme yapılmış mı ?
Gastronomi Şehri Yolculuğunda Temel İlke ve Pratiklerİ bağlamında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Kurallarını anlaşıldı mı ?
Yoksulluğa Son maddesi yeterince anlaşıldı mı ?
Açlığa Son maddesi yeterince anlaşıldı mı ?
Sağlık ve Kaliteli Yaşam maddesi yeterince anlaşıldı mı ?
Nitelikli Eğitim maddesi yeterince anlaşıldı mı ?
Toplumsal Cinsiyet Eşitliği maddesi yeterince anlaşıldı mı ?
İnsana Yakışır İş ve Ekonomik Büyüme maddesi yeterince anlaşıldı mı ?
Sürdürülebilir Şehirler ve Topluluklar maddesi yeterince anlaşıldı mı ?
Sorumlu Üretim ve Tüketim maddesi yeterince anlaşıldı mı ?
İklim Eylemi maddesi yeterince anlaşıldı mı ?
Amaçlar İçin Ortaklıklar maddesi yeterince anlaşıldı mı ?
Sürdürülebilirlik Odaklı Gastronomi Girişimleri için yerel yönetim, STK ve özel sektör iş birliğiyle aşağıdaki türde projeler öneriliyor mu ?
Sürdürülebilirlik Odaklı Gastronomi Girişimleri için yerel yönetim, STK ve özel sektör iş birliğiyle aşağıdaki türde projeleri varsa Gıda atıklarını azaltmaya yönelik mutfak eğitimleri mevcut mu ?
Gıda atıklarını azaltmaya yönelik mutfak eğitimleri hakkında basitçe bilgi veriniz
Sürdürülebilirlik Odaklı Gastronomi Girişimleri için yerel yönetim, STK ve özel sektör iş birliğiyle aşağıdaki türde projeleri varsa Yerel ürünleri ön plana çıkaran ‘sıfır kilometre mutfak’ restoranları mevcut mu ?
Yerel ürünleri ön plana çıkaran ‘sıfır kilometre mutfak’ restoranları hakkında basitçe bilgi veriniz
Tescillenmiş ürünler, üretim devamlılığı, farkındalık düzeyi Coğrafi işaretli ürün var mı ?
Sürdürülebilirlik Odaklı Gastronomi Girişimleri için yerel yönetim, STK ve özel sektör iş birliğiyle aşağıdaki türde projeleri varsa Sürdürülebilir tarım uygulamaları ile çalışan çiftçi-pazarı kooperatiflerimevcut mu ?
Gastronomi şehri olma Öncesi Stratejik Değerlendirme, Katılımcı Planlama Yaklaşım Ve Potansiyel Öncesi Hazırlık için Taşıma Kapasitesi Analizi yapıldı mı?
Sürdürülebilir tarım uygulamaları ile çalışan çiftçi-pazarı kooperatifleri hakkında basitçe bilgi veriniz
Coğrafi işaretli ürün adını yazınız ?
Sürdürülebilirlik Odaklı Gastronomi Girişimleri için yerel yönetim, STK ve özel sektör iş birliğiyle aşağıdaki türde projeleri varsa Sıfır atık restoran sertifikasyon sistemi mevcut mu ?
Bölgenin günlük turist sayısı kaç?
Sıfır atık restoran sertifikasyon sistemi hakkında basitçe bilgi veriniz
Festival, sempozyum, tanıtım günleri, geleneksel kutlamalarda gastronominin yeri varmıdır?
Çoğunluk Katılımı ve Ortak Paydada Buluşma maksatlı Yerel halk, kadın kooperatifleri, esnaf, gençler ve engelli bireyler gibi tüm paydaşların temsil edildiği “Gastronomi Konseyleri” kuruldu mu ?
Bölgenin aylık turist sayısı kaç?
Mahalle forumları, açık oturumlar, çevrimiçi anketler gibi katılım araçları geliştirildi mi ?
Son 3 yııllık ziyaretçi sayılarını yazınız?
Her yıl halktan toplanan özgün yemek tariflerinin dijital gastronomi arşivine dönüştürülme çalışmaları başlatıldı mı ?
Bölgenin yıllık turist sayısı kaç?
Kardeşlik Bağı Kurma ve Gastro-Diplomasi bağı kurmak maksatlı girişimlerde bulunuldu mu ?
Yemek Pişirme Teknikleri ve Ekipmanda yerel veya geleneksel mutfak araç gereçleri var mı?
Yaratıcı Ekonomiyi Teşvik Etme amacıyla çalışmalar var mı ?
Mevsimsellik özelliğine göre turizm potansiyelini anlatınız
Yerel ürünlerin dijital platformlarda pazarlanması, gıda teknolojileri, sürdürülebilir ambalaj girişimleri ve Start-up teşvikleri var mı ?
Kaç ziyaretçiyi kaldırabileceği (fiziksel, sosyal, ekolojik sınırlar)durumunu yazınız
Sanal yemek turları, gastronomi AR uygulamaları, dijital tarif müzesi gibi Dijitalleşme projeleri var mı ?
Kurumlarda günlük aylık yıllık gerçekleşen sayılar nelerdir?
Kültürel Geziler ve Deneyimsel Aktiviteler teşvik ediliyor mu ? Somut kültürel miras gezileri var mı ?
Gastronomi şehri olma Öncesi Stratejik Değerlendirme, Katılımcı Planlama Yaklaşım Ve Potansiyel Öncesi Hazırlık için Altyapı ve Üstyapı Analizi yapıldı mı? (Ulaşım, konaklama, sağlık, su-kanalizasyon sistemleri, dijital altyapı gibi temel hizmetler)
Saraylar, camiler, köprüler, müzeler, çarşılar hakkında sayılar ve bilgiler basitçe anlatınız
Gastronomi şehri olma Öncesi Stratejik Değerlendirme, Katılımcı Planlama Yaklaşım Ve Potansiyel Öncesi Hazırlık için Kaynak Envanteri yapıldı mı?(Doğal kaynaklar (göller, ormanlar), tarihi eserler, gastronomi unsurları gibi yerel değerler)
Somut olmayan kültürel miras deneyimleri var mı ?
Gastronomi şehri olma Öncesi Stratejik Değerlendirme, Katılımcı Planlama Yaklaşım Ve Potansiyel Öncesi Hazırlık için . Hedef Kitle ve Pazar Analizi yapıldı mı?Bölgeye çekilmesi hedeflenen turist profili (yaş, gelir düzeyi, ilgi alanları)
El sanatları atölyeleri, folklor gösterileri, vb alanlarda kısaca bilgi veriniz
Çevresel Etki Analizi (ÇED) yapıldı mı ? (Rakip destinasyonlar analizi (benchmarking)
Tematik yürüyüş rotaları: Gastronomi, tarih, mimari, edebiyat, dini yapı rotaları hakkında bilgi veriniz
Yerel halk şehrin gastronomi şehri olmasını istiyor mu ?
Rehberli turlar: Tarihçiler, akademisyenler veya yerel halk eşliğinde turlar var mı ?
Şehirde yaşayan öğrenciler şehrin gastronomi şehri olmasını istiyor mu ?
Rehberli turlar: Tarihçiler, akademisyenler veya yerel halk eşliğinde turlar hakkında bilgi veriniz
Esnafın katkısı olmadan ekonomik sürdürülebilirlik sağlanamayacağı için yerel esnaf şehrin gastronomi şehri olması konusunda istekli mi?
Kakava, Hıdırellez, Kırkpınar, ciğer festivali vb. Festival turları var mı ?
Şehirde turizm atraksiyonlarına katılan turistler ne istiyor ?
Mevcut Envanteri Çıkarma maksadıyla Kültürel miras envanterini için fiziksel katologlar var mı ?
Bu tüm kitlenin şehrin gastronomi şehri olmasının avantaj ve dezavantajlarını değerlendirmiş mi ?
Mevcut Envanteri Çıkarma maksadıyla Kültürel miras envanterini için dijital katologlar var mı ?
Katılım Ölçme ve değerleme analizi yapıldı mı ?
Mevcut Envanteri Çıkarma maksadıyla Kullanılmayan, atıl durumda olan kültürel alanların tespiti yapıldı mı ?
Anketler ve Görüşmeler yapıldı mı ?
Mevcut Envanteri Çıkarma maksadıyla Kullanılmayan, atıl durumda olan kültürel alanların tespiti yapıldıysa adlarını yazınız
Odak Grup Toplantıları yapıldı mı ?
Mevcut Envanteri Çıkarma maksadıyla Yerel kültür aktörleri tespit edildi mi?
Katılımcı Gözlem ve Atölyeler yapıldı mı ?
Mevcut Envanteri Çıkarma maksadıyla Yerel kültür aktörleri tespit edildi ise sanatçıların adı ve soyadını yazınız
Yerel Temsil Komiteleri kuruldu mu ?
Valilik, belediye, devlet kurumları tarafından ve özel iştirakler ve özel şahıslar tarafından yapılmış restorasyon projeleri , Müzeler, kültür evleri ve sergi alanları için fiziksel düzenlemeler, Engelli dostu ve erişilebilir turizm altyapısı çalışmaları
Sosyal Medya ve Dijital Platformlar kullanılarak anket uygulamaları yapıldı mı ?
Eğitim ve Kapasite Geliştirme maksadıyla Kültür sektörü çalışanları için sürekli eğitim (turizmde kültürel farkındalık, rehberlik eğitimi) gibi çalışmalar var mı ?
UNESCO Gastronomi Şehri Adaylığı İçin Gastronomi Odaklı Kentsel Uygunluk ve Hazırlık Çerçevesinde Yerel Gastronomi Potansiyelinin Ön Değerlendirme için Yönetimsel ve Stratejik Hazırlık yapıldı mı ?
Eğitim ve Kapasite Geliştirme maksadıyla Zanaatkârlar için kooperatifleşme ve sürdürülebilir üretim desteği var mı ?
Yerel Yönetimlerin Rolü nedir ? (İlgili şehir valiliği Belediyelerin ve ilgili kamu kurumlarının vizyonu, desteği ve planlaması)
Eğitim ve Kapasite Geliştirme maksadıyla Gençler için kültürel girişimcilik ve dijital kültürel proje destekleri var mı?
UNESCO Gastronomi Şehri Adaylığı İçin Gastronomi Odaklı Kentsel Uygunluk ve Hazırlık Çerçevesinde Yerel Gastronomi Potansiyelinin Ön Değerlendirme için ilgili şehir valiliği Belediyelerin ve ilgili kamu kurumlarının bilgisi varmı?
Finansman ve Teşvik için yapılan çalışmalar ve hazırlıklar var mı ?
Sürdürülebilirlik Politikaları nelerdir? Gıda israfı, sıfır atık, çevresel üretim ve tüketim vb. politikaları varsa yazınız.
Dijitalleştirme ve Tanıtım için yapılan çalışmalar ve hazırlıklar var mı ?
UNESCO Gastronomi Şehri Adaylığı İçin Gastronomi Odaklı Kentsel Uygunluk ve Hazırlık Çerçevesinde Yerel Gastronomi Potansiyelinin Ön Değerlendirme için ilgili şehir valiliği Belediyelerin ve ilgili kamu kurumlarının UNESCO Uyumluğu var mı ?
Sürdürülebilirlik ve Katılımcılık konusunda hazırlıklar var mı ?
UCCN başvuru kriterlerini ilgili şehir valiliği Belediyelerin ve ilgili kamu kurumları biliyor musunuz ?
Ünlü Şefler ve Ünlü Restoranlar listelendi mi ?
UCCN başvuru kriterleri ile mevcut durumu karşılaştırması ilgili şehir valiliği Belediyelerin ve ilgili kamu kurumları tarafından yapıldı mı?
Bölgenin tespit edilmiş Sosyoekonomik Özellikleri ve Karakteri hakkında bilgiler var mı?
Sürdürülebilir Kalkınma 2030 Hedeflerine Uyum hakkında ilgili şehir valiliği Belediyelerin ve ilgili kamu kurumları bilgisi var mı?
Altyapı – Ulaşım ve Konaklama tesisleri hakkında genel amaçlı bilgiler var mı?
UNESCO Gastronomi Şehri Adaylığı İçin Gastronomi Odaklı Kentsel Uygunluk ve Hazırlık Çerçevesinde Yerel Gastronomi Potansiyelinin Ön Değerlendirme için Coğrafi Konumun Etkisi üzerine araştırmalar yapıldı mı?
Nitelikli İş Gücü hakkında genel amaçlı bilgiler var mı?
Tarım Arazileri ve Tohum Varlığı üzerine araştırmalar yapıldı mı ?
Aşçılar, mutfak şefleri: Yerel mutfak kültürüne hâkimiyet ve uluslararası standartlara göre eğitim düzeyini eleştirerek anlatınız.
Verimli topraklar ne kadar ?
Garsonlar, baristalar, servis personeli: Dil becerileri, müşteri deneyimi farkındalığı düzeyini eleştirerek anlatınız
Ekilir verimli topraklar ne kadar ?
Tur rehberleri ve tur operatörleri: Gastronomiyi anlatabilecek uzmanlık, hikâyeleştirme yeteneğini eleştirerek anlatınız
Ata tohumlarınız nelerdir ?
Eğitim kurumları ve meslek okulları: MYO’lar, gastronomi liseleri ve halk eğitim merkezlerinde sektörle uyumlu müfredat düzeyini eleştirerek anlatınız
Bölgesel Hayvancılık üzerine araştırmalar yapıldı mı? ör: Üretim çeşitliliği, yerli türlerin korunması gibi raporlar, araştırmalar varsa dosya olarak ekleyiniz yada detaylı anlatınız.
Fiyatlandırma Politikaları için kurumlarda çalışmalar var mı ?
Yiyecek-İçecek İşletmeleri Envanteri üzerine araştırmalar yapıldı mı? Yerel restoran, lokanta, kafe ve yöresel ürün dükkânlarının sayısı, mutfak çeşitliliği ve hizmet kalitesi gibi gibi raporlar, araştırmalar.
Nitelikleri tespit etmek için Gösterge temelli değerlendirme ve izleme için bilgileri giriniz
Yerel restoran sayısı ne kadar ? adlarını ve adreslerini yazınız.
Altyapı Göstergeleri kapsamında Konaklama tesisi, restoran ve pazar yeri sayısı belirlendi mi?
Lokanta sayısı ne kadar ? adlarını ve adreslerini yazınız.
Altyapı Göstergeleri Ulaşım ağlarının gastronomik noktalara entegrasyonu bağlamında çalışma , planlama yapıldı mı ?
Kafe sayısı ne kadar ? adlarını ve adreslerini yazınız
Eğitim ve İnsan Kaynağı Göstergeleri kapsamında Gastronomi/turizm eğitimi alan öğrenci sayısı netleşti mi?
Yöresel ürün dükkân sayısı ne kadar ? adlarını ve adreslerini yazınız.
Eğitim ve İnsan Kaynağı Göstergeleri kapsamında Sertifikalı şef, garson, barista vb. meslek sahibi kişi sayısı netleşti mi?
Gıda Tedarik Zinciri ve Gıda İşletmeleri üzerine araştırmalar yapıldı mı? Tarım, hayvancılık, kadın kooperatifleri, üretici birlikleri ve tedarik zincirinin sürdürülebilirliği gibi raporlar araştırmalar
Kültürel Göstergeler kapsamında Coğrafi işaretli ürün sayısı netleşti mi?
Tarım alanında tespit edilen kıymetli bilgileri ekilen bitki türlerini ve miktarlarını yazınız?
Kültürel Göstergeler kapsamında Yerel yemekler üzerine yapılan bilimsel yayın, kitap ve belge sayısı netleşti mi?
Hayvancılık alanında tespit edilen kıymetli bilgileri ekilen bitki türlerini ve miktarlarını yazınız?
Etkinlik Göstergeleri kapsamında Yıllık düzenlenen gastronomik festival/sempozyum/yarışma sayısı ve içerikleri netleşti mi?
Kadın kooperatifleri alanında tespit edilen kıymetli bilgileri yazınız
Etkinlik Göstergeleri kapsamında Etkinliklere katılan yerli/yabancı turist sayısı ve içerikleri netleşti mi?
Kadın kooperatifi adı yazınız?
Sürdürülebilirlik Göstergeleri kapsamında İsraf azaltımı, geri dönüşüm çalışmaları yapıldı. Oranı belirlendi mi?
Kooperatifin ürettiği ürünleri yazınız ?
Sürdürülebilirlik Göstergeleri kapsamında Kadın üretici ve kooperatif sayıları belirlendi. Sayılardaki yıllık artış belirlendi mi?
Kadın kooperatifi üye sayısı giriniz ?
Ekonomik Göstergeler kapsamında Yiyecek-içecek sektöründeki yeni girişim sayısı Netleştirildi mi?
Kadın kooperatifi adres giriniz?
Ekonomik Göstergeler kapsamında Turizm kaynaklı yerel gelir artış oranı netleştirildi mi?
Kadın kooperatifi gelir düzeyi nedir ?
İzleme ve Değerlendirme Süreci Yol Haritası çıkarıldı mı?
Kadın kooperatifi katılım düzeyi nedir?
Belediye, il kültür müdürlüğü, üniversiteler, kalkınma ajansı gibi kurumlarla iş birliği içinde göstergeler resmi hale getirildi mi?
Üretici birlikleri alanında tespit edilen kıymetli bilgileri üretim türlerini ve miktarlarını yazınız?
Veri Toplama ve Raporlama Mekanizması için planlama yapıldı. Raporlar yayınlandı mı?
Eğitim Kurumları üzerine araştırmalar yapıldı mı? ör : Gastronomi, turizm ve aşçılık eğitimi veren okullar, MYO'lar, üniversiteler ve kurs programları gibi raporlar araştırmalar
Bağımsız Değerlendirme Komitesi Kuruldu mu?
Gastronomi, turizm ve aşçılık eğitimi veren özel okul var mı?
Geri Bildirim ve İyileştirme Döngüsü planlandı mı?
Okulun adı yazınız?
Uzun Vadeli Uyum ve Yeniden Yapılanma amacıyla Yıllık UNESCO raporlarına uyumlu veri formatı ve sunum mekanizmaları geliştirildi mi?
Eğitim seçiniz ?
Uzun Vadeli Uyum ve Yeniden Yapılanma amacıyla SKH 2030 Entegrasyonu: Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ile ilişkilendirilmiş tematik göstergeler hazırlandı mı?
Kapasite yazınız ?
Uzun Vadeli Uyum ve Yeniden Yapılanma amacıyla Dijital Araçlar: İzleme süreci dijital platforma taşınmalı (şehir portalı, QR kodlu veri giriş sistemi vb.) çalışmalar hazır mı?
Gastronomi şehri olma Öncesi Stratejik Değerlendirme, Katılımcı Planlama Yaklaşım Ve Potansiyel Öncesi Hazırlık için Mevcut Durum Analizi (SWOT) yapıldı mı ?
Adres yazınız ?
Güçlü Yönler: nelerdir ?
Yetkili yazınız ?
iletişim telefon yazınız ?
Bölüm adı yazınız ?
Gastronomi, turizm ve aşçılık kurs ve workshop veren özel okul var mı?
Eğitim seçiniz ?
Okulun adı yazınız ?
Somut olmayan kültürel miras kapsamında tanınmış veya halk belleğinde yaşayan yemekler var mı?
Zayıf Yönler nelerdir ?
Eğitim seçiniz?
Kapasite yazınız ?
Aşçılık mezunu sayısı yazınız ?
Adres yazınız ?
Turizm programı mezunu sayısı yazınız?
Yetkili yazınız ?
Festival veya sempozyum adı varsa yazınız?
iletişim telefon yazınız ?
Gastronomi, turizm ve aşçılık eğitimi veren üniversite 4 yıllık programı var mı ?
Gastronomi, turizm ve aşçılık eğitimi veren lise var mı?
Bölüm adı yazınız ?
Okulun adı yazınız ?
Bu yemeği yapan yerel ,işletme var mı ?
Fırsatlar nelerdir ?
Eğitim seçiniz?
Gastronomi, turizm ve aşçılık eğitimi veren üniversite 2 yıllık programı var mı?
Kapasite yazınız ?
Gastronomi mezunu sayısı yazınız ?
Kapasite yazınız ?
Üniversite adı yazınız ?
Adres yazınız?
Turizm programı mezunu sayısı yazınız?
Yetkili yazınız ?
Adres yazınız?
iletişim telefon yazınız?
Yetkili yazınız?
Bu yemeği yapan yerel vatandaş var mı?
Tehditler nelerdir ?
İletişim telefon yazınız ?
Eğitim seçiniz ?
Müzeleri ve Arşivleri gibi şehrin belleğini taşıyan kurumsal yapılar varmıdır?
Üniversite adı yazınız ?
*Sitemizde bulunan testler tıbbi bir tavsiye içermez ve tanı koymaz. Hastalık tanısını yalnızca psikiyatri hekimleri koyabilir.