Test Sistemi

Hijyen & Sanitasyon Testi

Hijyen & Sanitasyon Testi

 

Adınız Soyadınız ?
Katıldığı Kurum Veya Kuruluş ?
Mesleğiniz ?
Yaşınız ?
Cinsiyetiniz ?
Medeni Durum ?
Eğitim Durumu ?
1. Çapraz bulaşma nedir?
2. Profesyonel mutfakta hangi ekipman kişisel hijyen için zorunludur?
3. Gıdalarda bakteri çoğalmasının en hızlı olduğu sıcaklık aralığı hangisidir?
4. Donmuş ürünler nasıl çözdürülmelidir?
5. Gıda hazırlığında kullanılan kesme tahtaları neden renkli olur?
6. Pişmiş ve servis edilecek sıcak yemek hangi sıcaklıkta tutulmalıdır?
7. Çiğ et ile sebzeleri aynı bıçakta kesmek neye sebep olur?
8. Mutfakta çalışan personelin tırnakları nasıl olmalıdır?
9. HACCP sisteminin amacı nedir?
10. Buzdolabında saklama sıralaması nasıl olmalıdır?
11. Eller ne zaman yıkanmalıdır?
12. Bulaşık makinesi minimum kaç derecede yıkama yapmalıdır?
13. Kimyasal temizlik maddeleri nasıl saklanmalıdır?
14. Gıdaların son kullanma tarihi neyi ifade eder?
15. Dezenfeksiyonun amacı nedir?
16. Bir personel hastayken mutfakta çalışmalı mı?
17. Çöp odaları nasıl olmalıdır?
18. Bozulmuş gıdanın en temel belirtisi hangisidir?
19. Çalı̧̧an personelin üniforması nasıl olmalıdır?
20. Bir gıda alımı yapılırken nelere dikkat edilmelidir?
21. Çöpler mutfaktan ne zaman çıkarılmalıdır?
22. Buzdolaplarının ideal sıcaklığı kaç °C olmalıdır?
23. Yüzük, bilezik, saat gibi takılar mutfakta neden yasaktır?
24. Temizlikte kullanılan bezler neden renklendirilir?
25. Salmonella gibi bakteriler en çok hangi gıdalarda görülür?
*Sitemizde bulunan testler tıbbi bir tavsiye içermez ve tanı koymaz. Hastalık tanısını yalnızca psikiyatri hekimleri koyabilir.